Хотел Панорама
Хотел в град Велинград

Възстановителен център

Във възтановителния център на балнеокомплекса ще може да се насладите на спойствие и пълен релакс,които предоставят басейна ,сауната и солната стая.

КАК ВЪЗДЕЙСТВА ХАЛОТЕРАПИЯТА?

Солната стая е изградена, така че да предлага антибактериална среда. Вдишването на сухия аерозол втечнява секретите и изпълва клетките с полезни, отрицателни йони, като по този начин подобрява белодробната функция на човешкия организъм.

Халотерапията може да се ползва от хора от всички възрасти.Ви система, ще окаже благотворно влияние  върху кожата и нервната Ви система, ще подобри имунната Ви система, като я направи по-устойчива на инфекциозни заболявания.

Халотерапията(сол терапията) влияе на различни заболявания.Подобрява имунитета,повишава  тонуса на тялото.Повлиява на всички респираторни заболявания на дихателните пътища:хронични астми,бронхит ,пневмония,кашлица,синузит,сезонни алергии,сенна храма.

  

КАК ВЪЗДЕЙСТВА САУНАТА?

Финландската сауна е  известна още като суха сауна,Изградена от ароматна дървесина, а в комбинация с редуване със студена вода, е много благоприятна за подобряването на тонуса,кръвообръщението и засилване на имунната система.

Детоксикация

Сауна е един традиционен, ефикасен и безопасен метод за премахване на токсините в тялото чрез потене. Сауната повишава температурата на нашето тяло, което от своя страна стимулира потните жлези и предизвиква дълбоко изпотяване. Потта е 99% вода, но останалия един процент съдържа някои сериозно нежелани токсини, като никел, мед, олово, натрий, живак и множество химикали. 

Облекчава на болката

Когато температурата на нашето тяло се покачи, нашите кръвоносни съдове се разширяват и циркулацията на кръвта се увеличава. Това усилва естествените оздравителни процеси в нашето тяло, като по този начин успокоява болките в ставите и мускулите ни и ускорява зарастването на натъртвания и порязвания. 

Намалява стреса и повишава настроението

Когато телата ни са изложени на висока температура, те освобождават ендорфини – невротрансмитери на настроението, които имат аналгетични и успокояващи качества.Финландскита сауна е  ефективно средство за защита срещу стрес, тревожност, депресия и безсъние.